SMETANOVY SADY ZAUJALY ARCHITEKTY

Město Jeseník ještě před prázdninami vyhlásilo architektonickou soutěž na proměnu svého nejvýznamnějšího parku. Do té se se přihlásilo celkem dvanáct ateliérů. „Počet zájemců o zvelebení našich Smetanových sadů nás všechny velmi mile překvapil. Obvykle se do soutěže hlásí tři až pět zájemců,“ uvedla starostka města Jeseník Zdeňka Blišťanová…

Porota, složená ze zástupců města a externích odborníků na architekturu, krajinářství a urbanismus, vybrala 5 návrhů, které postoupily do druhé fáze soutěže. Tito vybraní účastníci musí své návrhy dále do 13. září dopracovat na základě komentářů a připomínek poroty. Během měsíce září se také rozhodne o vítězi soutěže.

tz

1 Responses to SMETANOVY SADY ZAUJALY ARCHITEKTY

  1. Karel Mičánek napsal:

    Očekávám, že se toho příliš nezmění. Město v minulosti objednalo a také zaplatilo nejméně 2 studie, jak park zvelebit ( stálo to dohromady kolem 700 tisíc korun) a výsledek? Nic se neděje, park je stále horším a horším stavu.
    Takže výsledek? Vybere se vítěz soutěže, dostane zaplaceno a město pak zjistí, že na realizaci akce nemá dostatek peněz, zvláště když je v zadání studie uvedeno, že součástí řešení musí být i lávka přes řeku Bělou, jako další přístup do parku. Náklady na takovou lávku( povede nad silně frekventovaným obchvatem města, nejméně 5 až 6 m nad silnicí) odhaduji na nejméně 20 až 30 mil. Kč, je to rozumné?
    Takže si chvíli počkejme, brzy se to dozvíme.
    Karlos

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.