Okresní lumpárny a karamboly uplynulých dní

Na elektro motorce bez řidičáku a navíc pod vlivem

V sobotu 20. července v poledne kontrolovali jeseničtí policisté v obci Adolfovice elektro motorku zn. X Scooter bez registrační značky. Její 57letý řidič se mimo jiné podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla pozitivně s hodnotami 2,25 a 2,29 promile. Lustrací navíc bylo zjištěno, že řidič nevlastní řidičský průkaz.

Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí dle trestního zákoníku trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Řidič se před jízdou posilnil nejen alkoholem

V neděli 21. července před 3. hodinou jsme vyjížděli k dopravní nehodě v katastru obce Nové Vilémovice na Jesenicku. Podle zjištěných informací jel 27letý řidič s vozidlem BMW ve směru od obce Nové Vilémovice k obci Uhelná. Při jízdě nepřizpůsobil rychlost vozidla dopravně technickému stavu vozovky (pravotočivá zatáčka), přičemž vyjel mimo levou krajnici, dostal smyk a narazil levou stranou vozidla do stromu. Následně se vozidlo odrazilo a po několika manévrech se vozidlo zastavilo mimo pravou krajnici vozovky. Na místo byly přes emergency call přivolány složky IZS. Ve vozidle společně s řidičem cestovala také spolujezdkyně. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Provedená dechová zkouška u řidiče vyšla pozitivně s hodnotami přes 1 a půl promile. Jinak nedopadl ani orientační test na drogy, který vyšel pozitivně na amfetamin/metamfetamin a kokain. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz. Škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Dopravní nehodou se i dále zabýváme.

Za napadení mu hrozí až tři roky za mřížemi

Policisté obvodního oddělení Žulová včera sdělili 20letému muži podezření z přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví.

K události mělo dojít koncem června v pozdních večerních hodinách v obci Bernartice na Jesenicku. Tou dobou zde probíhala obecní pouť s následnou taneční zábavou. Podezřelý měl na fotbalovém hřišti před několika dalšími osobami bezdůvodně fyzicky napadnout stejně starého muže. Podle zjištěných informací jej udeřil pěstí do obličeje, přičemž poškozený následně upadl a udeřil se hlavou o zem. Agresor po útoku z místa odešel. Napadený mladík utrpěl zranění, se kterým byl z místa převezen zdravotnickou záchrannou službou k ošetření do jesenické nemocnice.

Podezřelému v případě prokázání viny a odsouzení hrozí v krajním případě trest odnětí svobody až na tři léta.

Řidička se nevěnovala řízení a skončila na zastávce

V úterý 23. července krátce po 15. hodině jsme vyjížděli k dopravní nehodě v obci Česká Ves na Jesenicku. Devětapadesátiletá řidička jela s vozidlem Škoda Octavia ve směru jízdy od města Jeseník k obci Písečná. Podle zjištěných informací se žena plně nevěnovala řízení, pravou přední částí auta narazila do betonového zábradlí a následně skončila s vozidlem vlevo mimo komunikaci na autobusové zastávce. Při nehodě nedošlo ke zranění. Dechová zkouška vyloučila přítomnost alkoholu. Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 220 tisíc korun.

Kriminalisté dopadli mezinárodně hledaného cizince

Kriminalistům územního odboru Jeseník se podařilo ve středu 24. července vypátrat a zadržet mezinárodně hledaného 24letého cizince. Na toho byl ze strany Spolkové republiky Německo vydán evropský zatýkací rozkaz. Mladík je v Německu podezřelý z napomáhání při nedovolené migraci. Za úplatu tam měl opakovaně převážet osoby z různých zemí žádající o vízum.

Podezřelý skončil v policejní cele v Ostravě, kde čeká na rozhodnutí soudu o jeho vydání.

Za napadení bývalé družky může skončit ve vězení

V sobotu 27. července sdělili policisté obvodního oddělení Žulová podezření 26letému muži z přečinů nebezpečné vyhrožování a výtržnictví.

Podezřelý se měl dopoledne v pátek 26. července v obci Černá Voda na místě veřejnosti přístupném dopustit fyzického napadení své bývalé přítelkyně. Na tu si počkal před její prací, následně ji chytil pod krkem a vyhrožoval jí zabitím. Přičemž ji několika fackami udeřil do obličeje. Toto jednání v ní vyvolalo obavu o její život a zdraví. I s ohledem na to, že jí navíc prostřednictvím mobilní aplikace a SMS zpráv vyhrožoval fyzickým napadením i usmrcením. Muže jsme ještě ten den po předchozím souhlasu státní zástupkyně zadrželi. Provedená dechová zkouška u něj vyšla pozitivně s hodnotou 2,79 promile. Muž skončil v policejní cele a na druhý den se ze svého jednání policistům zodpovídal.

Nyní mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Při předjíždění ohrozil druhého řidiče

Včera v 9 hodin došlo v obci Široký Brod k dopravní nehodě osobního automobilu s traktorem. Podle zjištěných informací 66letý řidič fordu předjížděl traktor s přívěsem zrovna v momentu, kdy tento odbočoval vlevo, přičemž řidič traktoru dával znamení o změně směru jízdy. Po střetu skončil 66letý muž i s autem mimo pozemní komunikaci. Při nehodě nedošlo ke zranění. Provedené dechové zkoušky vyloučily přítomnost alkoholu. Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 610 tisíc korun.

Facku chtěl řešit s noži v ruce

Jeseničtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření 35letému muži z přečinu nebezpečné vyhrožování.

K události mělo dojít koncem června v jedné z jesenických hospod. Podezřelý, značně posilněn alkoholem, chtěl řešit předešlý konflikt s jedním z hostů po svém. Ten už měl dost nepatřičného chování podnapilého muže a dal mu jednu facku. Podezřelý to ale nechtěl nechat jen tak, skočil si domů pro dva kuchyňské nože a s nimi v rukách se vrátil zpátky. Když nenašel, koho hledal, nože zabodl do barového pultu a z hospody odešel.

Podezřelému v případě prokázání viny a odsouzení hrozí v krajním případě až tři roky za mřížemi.

Řidič se chtěl vyhnout kontrole, skončil v cele

5.8. kolem 19. hodiny zastavili jeseničtí policisté v obci Česká Ves vozidlo zn. Dacia. Řidič se však silniční kontrole snažil vyhnout. Znovu nastartoval auto a začal z místa ujíždět. Zřejmě vlivem svého stavu po několika metrech znovu zastavil. Hlídka zjistila, že se jedná o 37letého muže, který nevlastní řidičské oprávnění. Jelikož muž jevil známky opilosti, neustále se snažil z místa uniknout a nedbal zákonných výzev, policisté jej zajistili a převezli na oddělení. Tam se následně podrobil dechové zkoušce, která vyšla pozitivně s výsledky 3,60 a 3,51 promile. Muž byl zadržen a skončil v policejní cele. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí řidiči trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Při couvání nabral elektrický sloup

Včera krátce před 10. hodinou došlo v obci Bernartice na Jesenicku k dopravní nehodě. Podle zjištěných informací řidič nákladního automobilu Tatra při couvání přehlédl za ním stojící sloup vysokého napětí. Při nehodě došlo k ulomení sloupu. Způsobená škoda byla vyčíslena na 120 tisíc korun. Nehoda se obešla bez zranění. Přítomnost alkoholu vyloučila provedená dechová zkouška.

Zdroj a foto: PČR

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.