SKATEPARK MŮŽE ZÍSKAT PRESTIŽNÍ OCENĚNÍ

Oblíbené místo jesenické mládeže a všech milovníků skateboardů, in-line bruslí, BMX kol a koloběžek má šanci získat celorepublikové ocenění. Hlasujte pro něj v soutěži pořádané při letošní výstavě Má vlast cestami proměn a ukažte, že naše město umí proměnit zanedbané prostory v atraktivní a užitečná místa. Jak hlasovat? Stačí oskenovat QR kód nebo navštívit web Cestami proměn. Náš skatepark má číslo 26 (sekce Olomoucký kraj).

Stavba nového skateparku v Jeseníku začala v roce 2020 na místě původního zanedbaného sportoviště. Za vybudováním byla snaha města investovat do mladých a jejich volnočasových aktivit i touha komunity skateboardistů, bikerů a dalších nadšenců, kteří se spolu s projektanty a městskou architektkou podíleli na plánování projektu.

Moderní skatepark má podobu betonového monolitu, jelikož beton je dlouhodobě nejvhodnější technologickou variantou pro výstavbu venkovních skateparků. Vybudovány byly zpevněné plochy, vysazena zeleň a sportoviště bylo vybaveno lavičkami, stojany na kola aj.

Slavnostní otevření se uskutečnilo v roce 2021 na Mezinárodní den dětí. Od té doby skatepark slouží jako oblíbené sportoviště, ale i jako prostor pro setkávání a odpočinek. Jeho součástí se stal v roce 2024 ještě přístřešek. Vybudování přístřešku byl jeden z návrhů druhého ročníku participativního rozpočtu Tvoříme Jeseník. I když návrh nevyhraje, může inspirovat a být realizován.

tz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.