Nová neurologická ambulance v Nemocnici AGEL Jeseník přijímá pacienty

Bolesti hlavy, zad nebo závratě jsou nejčastější důvody k vyhledání neurologa. Již přes půl roku v Nemocnici AGEL Jeseník funguje Neurologická ambulance pod vedením MUDr. Kateřiny Pitrochové, která s léčením neurologických diagnóz umí pacientům efektivně pomoci.

Provozní doba ambulance je pro objednané pacienty od pondělí do pátku v dopoledních hodinách. Ambulance stále přijímá nové pacienty na základě doporučení od praktického lékaře. MUDr. Kateřina Pitrochová je zkušenou neuroložkou s dlouholetou praxí. Před nástupem do Nemocnice AGEL Jeseník téměř deset let působila na lůžkovém oddělení Neurologie, na JIP a ambulancích neurologie ve Vojenské nemocnici Brno.

Neurologie je pestrý obor, který úzce spolupracuje s rehabilitací, ORL a ortopedií. „Pacienti nejčastěji zavítají do naší ambulance s bolestmi hlavy, migrénou, bolestí zad, ale máme také pacienty s roztroušenou sklerózou, epilepsií a pacienty po mozkové příhodě,“ říká MUDr. Kateřina Pitrochová.

Bolesti hlavy trápí mnoho pacientů různého věku. M nohdy stačí dodržovat správná opatření a bolesti lze předejít. „Při léčbě migrény je důležité dodržovat pravidelný režim, dostatek pohybu a odpočinku, vést zdravý životní styl a vyhýbat se stresu. Důležité je také doplňovat hořčík. Při léčbě jsem nakloněná i alternativnějším metodám jako je například akupunktura, kdy se často setkávám s pozitivními ohlasy od pacientů,“ dodává MUDr. Kateřina Pitrochová.

MUDr. Kateřina Pitrochová se setřičkou Miroslavou Šilcovou

Kromě ambulantní péče je v Nemocnici AGEL Jeseník zajištěna i konziliární neurologická péče pro všechna lůžková oddělení. Například ve spolupráci s interním oddělení se pacientům provádí odběry mozkomíšního moku.

tz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.